Бъдещи епизодиБез багаж - нов сезон

Новият сезон на БЕЗ БАГАЖ стартира по телевизия ДИЕМА.

Всяка НЕДЕЛЯ от 13:00 часа можете да гледате любимото си предаване, настанени удобно пред телевизора ;-)

Всяка събота сутрин от 7:15 часа, можете да гледате и телевизионно повторение на епизода от предходната седмица - отново по ДИЕМА. 
Всеки нов епизод ще ви очаква и във Vbox7където можете да гледате всички епизоди  по всяко време. Ще ги имате на разположение за сутрешното си кафе или за обяд, през уикенд или в делник - когато и да се събудите...

Вече няма да ви се налага да ставате рано или да си гледате часовника ;-) Ние сме до вас по всяко време и от всяка точка на света !

От планините до джунглата - Перу

За първи път в живота си чухме за животното алпака! За първи път стъпихме в истинската дъждовна гора! Всеки божи ден ни се случваха неща "за първи път"! Как да не тръгнеш нанякъде пак!?

Гледайте Без багаж и Индианеца Луис

Срещнахме Луис случайно докато се разхождахме из Куско. Беше облечен като Инка! Всъщност инките са само 13! Още нещо, което не знаехме. Мислехме си, че инки са народът, а се оказа, че това са царете:-) Не беше лесно да накараме Луис да проговори на български:-)

На лов за пирани - Перу

Оказа се, че сме имали голям късмет! Да стоиш прав в лодка по средата на Амазонка, когато около теб плуват хиляди пирани е, меко казано, безумно:-)... Познайте дали си наловихме вечеря?:-) До този момент са познати над 60 вида пирани. Само тук има повече от 20 вида от кръвожадните малки рибки, с размер от 14 до 26 см...Но са улавяни и пирани по 43 см дълги... Всички пирани имат по един ред горни и долни изключително остри зъби.... Пираните са много важен екологичен компонент от естествения им хабитат... Техен враг в природата са кормораните, кайманите и делфините Зъбите на пиранята се използват от местните за изработка на оръжия. Пираната става за храна, но трябва да се предвиди това, че когато пираня е уловена на кукичката други три свободни пирани може да я изядат преди да успее риболовецът да я извади от водата... Отчетено е, че пираните нападат хора, когато нивото на водата спадне или край кейовете, където често се изхвърля риба... Обикновено пираните ловуват на пасажи...